Neem contact met ons op!

14 dagen niet goed, geld terug    ❉    Gratis verzenden vanaf 20 euro    ❉    Voor 17:00 besteld, morgen in huis

Compuwijs is SSD only

Vanaf 1 september is Compuwijs SSD only! Vanaf dat moment zullen we geen enkel computer of laptop, zowel nieuw als Tweedekans systemen, meer leveren zonder een SSD. Wat betekent dit en wat houdt dit voor u als klant in? Een SSD (wat staat voor Solid State Disk) is een snel opslagapparaat voor in de computer. Deze relatief nieuwe vorm van dataopslag is stukken sneller als een harde schijf (ook wel afkort als HDD). Een SSD werkt in tegenstelling tot een HDD niet meer met draaiende onderdelen maar met flash geheugenchips die we ook terugvinden in tablets, smartphones of geheugenkaartjes voor bijvoorbeeld de fotocamera. Doordat geheugenchips vele malen sneller werken dan de snel ronddraaiende platters (CD achtige schijven) verslaat een SSD een HDD op elk gebiedt.

Wij zijn al langere tijd ervan overtuigt dat in iedere computer en/of laptop een SSD moet zitten. Met een SSD start een computer met Windows op in enkele seconde, in plaats van 30+ seconde die het kan duren met een traditionele harde schijf. Ook programma’s starten veel sneller op en documenten en foto’s openen direct zodra we erop klikken. Met een SSD behoort wachten tot het verleden.

Het nadeel van de SSD was voorheen altijd de prijs. Een SSD met evenveel opslagruimte als een HDD kon soms tot wel 5 x zo duur zijn ten opzichte van een traditionele harde schijf. Echter, de ontwikkelingen staan niet stil en is het prijsverschil gekrompen. Daarom hebben wij besloten geen computers en laptops meer te verkopen zonder een SSD. Wanneer er toch behoefte is aan een grote opslagcapaciteit tegen een lage prijs kunnen we een computer naast de SSD altijd nog voorzien van een harde schijf. De documenten en bestanden die hierop worden opgeslagen zullen echter dan niet zo snel openen als de documenten die wel op de SSD staan.

Wilt u meer informatie of uw huidige computer of laptop voorzien van een SSD? Neem dan gerust contact met ons op!